Historie

Møbeltapetsermester Johnny Østlie etablerte firmaet i 1958, med verksted i kvadraturen i Oslo sentrum. Han startet med omtrekk og produksjon av håndverks- og fabrikkmøbler. Tidlig på 60-tallet ble kontormøbel-produsenten Stål & Stil en stor kunde av firmaet. Østlie stod for omtrekk og produksjon av deres armlener, rygg- og seteputer til kontorstoler.

Dette var en stor del av firmaets oppdrag på 60, 70 og 80-tallet, og vi var preget av trender innen kontormøbler. Skjermvegger og kontormøbler ble trukket om i store mengder. Østlie fikk flere av de store kontormøbel-produsentene på kundelisten. Firmaet vokste, og tiden for et nytt firmanavn føltes riktig. 15.08.1983 byttet ble navnet byttet fra Møbeltapetsermester Johnny Østlie, til Østlie Møbelservice AS.

På 1980 tallet økte antall serveringssteder i Oslo. Behovet for vedlikehold av møbler og omtrekk av møbler vokste fort. Ved en tilfeldighet i 1986 ble vi forespurt om å produsere og levere møbler til et nytt utested i Oslo, stede som skulle bli det velkjente “Barrock”. Vi tok selvfølgelig oppdraget på strak arm, og har etter dette levert spesial-produserte sofaer til barer og restauranter i hele Norge. Dette er idag en stor del av driften.

Møbeltapetsermester Pål Østlie tok over driften av ØMS i 1987, og med dette startet dataalderen for Østlie Møbel Service. Det første var en symaskin med databoks for styring av forskjellige søm-operasjoner. Vår første PC kom i 1989 og med det ble vår første datafaktura skrevet ut. Vår nyeste investering er et datastyrt skjærebord, som automatisk skjærer stoffer etter digitale maler.

Tross alle maskiner og data, læres våre lærlinger og hjelpearbeidere opp i faget på tradisjonell måte, med spiralfjærer, liner, alfagress, nål og tråd.

I 2006 fusjonerte Østlie Møbelservice AS med Møbeltapetserer Espen Berg. Espen Berg drev sitt firma på en tradisjonell måte og har stor kompetanse innen stilhistorie og gamle håndverks- tradisjoner. Den faglige stoltheten ligger i hjertet til alle ansatte hos Østlie Møbelservice AS.